Seminar: Het museum als medium I

Seminar: Het museum als medium I

Opleiding van jonge medewerkers van culturele instellingen uit Rusland met het museum als voorbeeld

De Deutsche Management Academie gevestigd in Celle neemt deel aan een project waarbij de culturele samenwerking tussen Rusland en de Bondsrepubliek Duitsland verder uitgebreid zal worden. Als een langlopend vooruitzicht wordt gevraagd om voor de bilaterale samenwerking een stabiel netwerk voor musea in Rusland en Duitsland op te bouwen en door de daarbij ontstane persoonlijke en institutionele contacten internationale samenwerking mogelijk te maken en te bevorderen. De Bundesakademie für kulturelle Bildung is in dit proces samenwerkingspartnet van de Deutschen Management Akademie.

Het idee van het project is gebaseerd op de lange en diepgewortelde traditie van musea in Rusland en in Duitsland. De musea en hun wetenschappelijk medewerkers in beide landen vormen daarmee een ideaal uitgangspunt voor de verdere uitbouw van culturele netwerken en het wederzijds leren in een cultuurwetenschappelijke dialoog.

Als kern van de wederzijdse uitwisseling en daarmee de basis voor dit seminarprogramma dient daarbij het Duitse museumlandschap als voorbeeld van een krachtig federaal systeem van culturele productie en culturele bemiddeling.

Doelgroep van de cursus zijn de Russische wetenschappers die een museum-relevante wetenschappelijke studie voltooid hebben en dit kunnen aantonen en werken in een museum en/of over ervaring met tentoonstellingen beschikken. En niet ouder dan 40 jaar zijn. Aan de Russische kant is het Ministerie van Cultuur de projectpartner.

Publicatie: Типологические тенденции развития в оформлении выставок

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *