Professor Plons

Professor Plons

Een tentoonstelling voor kinderen over maritieme onderwerpen en basisprincipes

Hoge golven, boten, een vuurtoren en een winderig eiland met grote palmbomen. Een wereld vol experimenten en ontdekkingen. Ondergebracht in vormen die met het maritieme verwant zijn.

De tentoonstelling vangt aan met magnetisme en navigatie. Compleet met een gyrokompas en een vuurtoren die verschillende lichtsignalen kan weergeven.

Aan het einde van de ruimte staat een grote boot. Hierin worden allerlei technische onderwerpen behandeld. Iets donkerder is het in een hoge zeewatergolf. Hierin zitten exhibits over een sluis, een scheepsschroef en een duikboot. Tussen de golven zit ook een grote wandpuzzel van een schip. Je kunt hem maken door op een strandje te stappen en de puzzelstukken op te pakken. Op dit strandje liggen ook de scheepsonderdelen waarmee kleine kinderen een speelboot kunnen completeren.

In het midden van de ruimte vinden we een onbewoond eilandje. Onder de palmbomen kun je windkracht en windrichting uitproberen.

Buiten op het terras van het museum, kun je verder nog oefenen met laden en lossen, beïnvloeding van waterlopen, drijven, en voortstuwing. De tentoonstelling vormt een ideale basis voor de beleving van je eigen maritieme wereld en is door het museum later uitgebreid.

Download als PDF:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *