Mapping the Landscape

Mapping the Landscape

April t/m december 2012

Een satellietsite voor dit landschapsproject van Museum van Bommel van Dam

Tijdens de Floriade 2012 presenteert Museum van Bommel van Dam in Venlo het project Mapping the Landscape. Acht kunstenaars laten zich inspireren door het stedelijke en natuurlijke landschap in de (Eu)regio Venlo en brengen opvallende eigenschappen in beeld.

Binnen de website van Museum van Bommel van Dam richtten wij een aparte satellietsite voor dit project in. De deelnemende kunstenaars kunnen hierop als gastbloggers inloggen en eigen berichten over hun kunstprojecten plaatsen.

QR-Code MWOVoor een van de deelprojecten realiseerden wij een meertalige, responsieve mini-website met QR-codes, bedoeld voor smartphones. Kunstenaar Paulien Oltheten maakt foto’s en films op plekken verspreid over de wereld: van New York tot Moskou en van Birma tot Japan. Voor Mapping the Landscape laat zij zien dat foto’s die zij in de buurt van het museum heeft genomen op allerlei manieren in verband te brengen zijn met situaties in andere streken. De foto’s brengen samen met schetsen en notities haar gedachtesprongen en associaties in beeld. Een wandelroute leidt langs 22 punten die de kunstenaar heeft gekoppeld aan plaatsen elders ter wereld. Op de aangegeven locaties is een QR-code te vinden die gescand kan worden met een smartphone of tablet. Een inkijkje in een totaal andere leefomgeving volgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *