Lees het Landschap

Lees het Landschap

Onderzoek het verleden en ontwerp de toekomst van het Limburgs Landschap

Eigenlijk was de opdracht om een tentoonstelling te maken enkel over de jubilerende Stichting Het Limburgs Landschap. Daarnaast zouden er elders in het museum workshops plaatsvinden voor deskundigen over de toekomst van dit landschap. Dat leek een gemiste kans. Was het misschien mogelijk om iedere bezoeker, op zijn eigen niveau, een ontwerp te laten maken voor de toekomst van het Limburgse landschap?

We bouwden in het museum vier ateliers, gevuld met veel kasten met objecten en opgezette dieren.¬†We boden informatie aan over¬†natuurontwikkeling, verstedelijking, industrie, economie en recreatie. Om de software voor de mogelijke toekomstscenario’s te kunnen ontwikkelen, hebben we met een groep specialisten ontwerpoefeningen gedaan bij ons in het bureau. Daarna zijn de mogelijke ontwerpstappen vertaald naar de museale omgeving.

Uiteindelijk kon de museumbezoeker in de ateliers zelf landschappen verder ontwikkelen, gebruikmakend van de informatie uit de tentoonstelling. Een cd met deze oefening is later verspreid onder alle middelbare scholieren in Limburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *